Vita kladdkakemuffins med blåbär

Nu hade jag inte bakat på hur länge sen som helst kändes det som, bakningsabstinens deluxe! När man är i sommarstugan ute i skärgården så blir det inte alltför komplicerat. Gick ut och plockade lite blåbär och kombinerade ihop det med vita kladdkakemuffins.
Till detta behövs:
100 g vit choklad
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
 
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret, ta av från plattan när smöret har smält och lägg i chokladen. Jag lät detta smälta ihop medan jag gjorde resten och bara rört ihop det lite.
Blanda vetemjölet, sockret och äggen. Häll i chokladblandningen efter det!
Klicka ner i muffinsformarna, jag la i ungefär 3/4 av formen.
Efter det hällde jag på lite blåbär som jag blandade ner med en gaffel och sen hällde jag på lite extra på toppen.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter eller till de börjar bli lite gyllenbruna.
 
Jag hade mina muffins i ugnen i ca 15 minuter, tog lite längre tid innan de fick färg samt att jag tyckte att de såg väldigt lösa ut. Tror att det var blåbären som gav av sig vätska när de blev varma. Ska man kanske väga upp med lite mer mjöl när man har bär i? Ge gärna tips! Nu är det ju väldigt gott när det är väldigt kladdigt, men hade önskat att de bara var yttepyttelite mer fasta. Förutom det så var de helt underbart goda!

Kommentera här: